#   Статии
09.12.2014
Община Бяла с грамота за принос в развитието на културния туризъм в България

Община Бяла и Общински културен институт /музей/ гр. Бяла участваха в Национална конференция „България – дестинация за културен и религиозен туризъм“ в гр. София.
В рамките на конференцията бяха представени богатите възможности и ресурси на всички райони от страната за развитието на този вид туризъм. Форумът се осъществи в два модула „Културен туризъм“ и „Поклоннически туризъм“. Община Бяла бе включена в дискусионния панел, в който бяха представени общини с ресурс за развитие на културен туризъм.
Чрез специално разработена презентация бяха представени възможностите за културен туризъм в рамките на Община Бяла. Акцент бе даден както на богатия културен календар, наситен със събития от регионално, национално и международно значение, така и на недвижимото културно историческо наследство и Античната крепост на нос Свети Атанас. Интерес за участниците в дискусията породиха Националния симпозиум по дървопластика, Международния арт пленер и Събора на читалищата, събития които са рядкост за нашето Черноморие.
Усилията, които екипът на общината полага за запазването на културно историческото наследство и за организацията на събитията от богатия културен календар на града не останаха незабелязани. В заключителната част на събитието Община Бяла бе наградена за принос в развитието на културния туризъм в България.

Целта на конференции от този тип е да се представят богатите възможности и ресурси на всички райони от страната за развитието на този вид туризъм. Да се обсъди държавната политика, да бъдат чути мненията на специалисти и заинтересовани страни.
Автор: Връзки

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация