#   Статии
16.02.2015
Община Бяла един от най-атрактивните участници във „Ваканция и СПА Експо“ 2015

Община Бяла участва в 32-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, което се провежда в Интер експо център София. В рамките на първия ден щанда на черноморската община предизвика голям интерес у специализираните посетите, туроператори и организации, имащи пряко отношение към туризма. Той се радва и на засилен интерес от страна на медиите.
Атрактивно участие от страна на представителите на Бяла, които предлагат дегустация на известното беленско вино, налято от реплика на античен съд открит по време на археологическите разкопки на Нос Свети Атанас. На туристическото изложение се представят емблематичните за града събития Национален симпозиум по дървопластика, Национален събор на читалищата и Седмицата на морето. За да презентират по-добре Международен арт пленер от общината са поканили художник, който твори живопис пред погледите на посетителите на изложението.
Особен интерес проявяват посетителите към Античната крепост на нос Свети Атанас, която отвори врати за посетители през 2014 година. Съчетанието от море, атрактивен културен календар и древна история привлича интереса на туристите, именно затова и мотото на общината на този форум е „Бяла – море, изкуство и преоктрита история“
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация