#   Статии
29.05.2015
Стадион „Черноморец“ ще бъде готов през юли

Продължава ремонтът на стадиона в град Бяла. Очаква се ремонтните дейности да приключат през месец юли тази година.
Ремонтът се изпълнява по проект „Рехабилитация и модернизация на спортен комплекс „Черноморец“ град Бяла, община Бяла“ на стойност 2,5 млн. лв. и се финансира от Програма за „Развитие на селските райони“.

По проекта се изгражда ново футболно игрище с естествено тревно покритие с размери 72 метра ширина и 105 метра дължина, игрище за мини футбол с изкуствено тревно покритиe, комбинирана спортна площадка с изкуствена настилка за волейбол, баскетбол и тенис и лекоатлетическа писта с 6 коридора с дължина 400 метра. В проекта е включена направата на основна трибуна с 515 седящи места, метална козирка над 400 от местата на основната трибуна с второ ниво, предвидено за място за видеозаснемане и северна трибуна с 185 седящи места. Ще бъде осигурен достъп за инвалиди до трибуните и спортните съоръжения.

„Целите на проекта са осигуряване на достъп до спортни инициативи на децата, подрастващите, рисковите групи от местното население и гостите на общината, създаване на безопасни условия за спорт и отдих, откриване на нови възможности за развитието на организирани спортни дейности и отдих в района, създаване на предпоставки за организиране на състезания, спортни инициативи, концерти и подобни мероприятия. След завършване на строителните работи по обекта и въвеждането му в експлоатация, планирано през месец юли, бихме желали град Бяла да намери подобаващо място във футболната и спортната карта на България и Европа. Във тази връзка предвиждаме организирането на международен юношески турнир по футбол“ споделя инж. Коста Стоянов – ръководител на проекта.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация