#   Статии
15.04.2016
С чисто нов пожарен автомобил се сдобиха пожарникарите в Бяла

На 8 април 2016 година пред сградата на Община Бяла се проведе тържествена церемония – демонстрация и бяха връчени ключовете от новия пожарен автомобил предоставен на Участък пожарна безопасност и защита на населението – гр. Бяла, по Оперативна програма „Околна среда“ 2007 – 2013 година.
На церемонията присъстваха Анастас Трендафилов – кмет на Община Бяла, д-р София Кирова – председател на Общинския съвет, Христо Янев – кмет на кметство Обзор, комисар Тихомир Тотев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна, гл. инспектор Илко Тодоров – началник на Регионална служба ПБЗН, Илия Радев – председател на Областния съвет на БЧК-Варна, Стефка Цонева- председател на общинския съвет на БЧК, общински съветници, служители на общинската администрация и много граждани.
Новият пожарен автомобил „Рено-14“ предоставен по Проект „Техническо обезпечаване на оперативните структури на Главна дирекция ПБЗН-МВР за ограничаване и ликвидиране на горски пожари” по Оперативна програма „Околна среда“. Той е с висока проходимост 4х4, в кабината могат да се поберат 6 човека. Резервоарът за вода е с обем 3000 литра и 300 литра пенообразувател, оборудван е с пожарна помпа с капацитет 2000 л/мин. Пожарния автомобил е снабден с уредби за бързо реагиране и лафетен струйник разположен на настройката на автомобила. Също така е оборудван с електрически генератор с напрежение 220 V.. Той може да захранва осветителна мачта, и други електрически съоръжения. Автомобила е окомплектован с мото агрегати предназначени за отводняване ,рязане на рискови дървета и клони, осветителна мачта, лебедка и алпийски принадлежности за спасяване от височина и дълбочина.
Пред гражданите, които присъстваха на церемонията бяха демонстрирани уменията на служителите на участък ПБЗН-гр. Бяла, на доброволците към Доброволното формирование при Община Бяла и на Младежката организация на БЧК- Бяла.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация