#   Статии
02.10.2017
Кметът на Бяла награди победителите в Първото държавно клубно първенство по плажен волейбол

През уикенда на официална церемония в Бяла бяха връчени наградите на победителите в първото издание на Държавното клубно първенство по плажен волейбол за мъже и второто издание на шампионата при жените. Гости на събитието бяха Милко Багдасаров – председател на комисията по плажен волейбол към Българска федерация волейбол, Пламен Николов – зам. председател на спортен клуб „Перун“ (Варна), общински съветници и спортни деятели от Община Бяла.
Първи присъстващите поздрави домакинът на събитието, кметът на Община Бяла Анастас Трендафилов: „Поздравявам всички за успешното приключване на първото издание на Държавното първенство по плажен волейбол. Радвам се, че толкова много млади хора се занимават с най-атрактивния летен спорт. Пожелавам на организаторите да продължават да развиват това първенство.“ След това думата бе дадена на представителя на БВФ – Милко Багдасаров. „Плажният волейбол е летен спорт №1 в света. Аз мисля, че той има много голямо бъдеще в България. Затова и Българска федерация волейбол стои изцяло зад това първенство. Дано догодина броят на участниците се увеличи и да напълним България с красивата гледка, наречена плажен волейбол.“ пожела той.
В държавния шампионат по плажен волейбол при мъжете се включиха 4 клуба, същият е броят на клубовете при дамите. А ето и класирането в съответните категории:

Жени:
I място – Спортен клуб „Перун“ (Варна)
II място – „Обединена Варна“ (Варна)
III място – Волейболен клуб „Царево“
IV място - Волейболен клуб "Русе Волей" (Русе)

Мъже:
I място – Волейболен клуб „Черноморец“ (Бяла)
II място – „Обединена Варна“ (Варна)
III място – Спортен клуб „Перун“ (Варна)
IV място - Волейболен клуб "Русе Волей" (Русе)

Връчени бяха и индивидуални награди в двете категории. При дамите статуетката за най-добър защитник отиде при Камелия Трифонова, а за най-добър блокиращ играч бе наградена Стефани Кьосева. При мъжете призовете бяха връчени на Деян Любомиров – най-добър защитник, а Лъчезар Стоименов бе отличен за най-добър блокиращ играч.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация