#   Статии
02.08.2007
На 01.08.2007 г. беше открита седмицата на морето в гр. Бяла

Традиция в празничния календар на гр. Бяла, е първата седмица от месец август да е седмица на морето. Завинаги в човешката душа морето влиза като нещо живо, със собствен характер, закачливо и обичливо с гальовните си вълни, но и опасно и своенравно.
Морските хора понякога забравят за невероятния дар на природата – своето море, но забързани в своето ежедневие те често пъти поглеждат към морето, за да почерпят сили, защото морето е техния живот и техния дух.
Години наред през първите дни на август, Бяла приема най- много гости и желанието на беленци е да представят града си в най- добра светлина, и да отдадат заслуженото към морето като неотменна част от живота им.
В заплануваните конкурси, концерти, спортни мероприятия, шоу програма и др. всеки от жителите и гостите на гр. Бяла може да намери нещо съответстващо на предпочитанията и уменията му.
Дните от Седмицата на морето са наситени с много музика и танци, възможности за запознанства, които в бъдеще да прераснат в приятелство. От такива срещи остават и незабравими спомени, тъй важни в живота на всеки човек.
С пожелания за много весели незабравими мигове в нашия град край морето пожелавам на всички весела ваканция!


Илиян Цонев
Кмет на Община Бяла
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация