#   Статии
13.03.2020
Противоепидемични мерки на територията на Република България

Здравният министър издаде заповед, с която въвежда противоепидемични мерки на територията на Република България. Необходимо е всеки от нас да си наложи временни ограничения и промяна на всекидневните навици. Това е начинът да ограничим разпространението на вируса и да запазим работеща здравната си система.

От понеделник, 16 март, училищата и детската градина град Бяла и филиала в с. Попович преустановяват учебни занятия до 29 март 2020 година.

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия – спортни, културни и образователни.

Затварят се всички културни институции – читалищата, библиотека, музея и Античната крепост на нос Свети Атанас.

Клубовете на пенсионера се затварят.

Преустановяват се посещенията във всички обекти за хранене, барове, нощни питейни заведения, със заповед на министъра на здравеопазването.

Призоваваме собствениците на хранителни магазини, аптеки, банкови клонове, каси за плащане на битови сметки да предприемат по-засилени мерки за дезинфекция на помещенията.

Обръщаме се с призив към всички граждани да се съобразяват с предписаните ограничителни мерки, съгласно заповед на Министъра на здравеопазването, въпреки временното неудобство, което причиняват. Това е начинът да запазим собственото си здраве и това на нашите близки.
Избягвайте ръкостискане и поддържайте добра лична хигиена, като често миете ръцете си с топла вода и сапун.
Избягвайте социални контакти и събирания с повече хора без крайна необходимост.
Препоръчително е да не се провеждат семейни тържества, на които присъстват по-голям брой хора (в това число сватби и кръщенета). Към момента обредните зали ще извършват сватбени ритуали, но без присъствие на гости в залата.
Избягвайте пътуванията до други населени места.
Призовавам всички граждани за дисциплина и отговорно поведение!

От самите нас зависи да успеем да овладеем разпространението на заразяването с COVID-19. С тези ограничения ще подпомогнем работата и на всички наши съграждани и на институции, които имаме задачата да опазим здравето и живота.


http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/13/rd-01-124.pdf
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация