избори
преброяване

ОИК

  Д Н Е С   /     ПРОГНОЗА

  1. сутрин
  2. сутрин
  1. денем
  2. денем
  1. вечер
  2. вечер
макс. C° 8°  /  мин. C°

февруари 2021
пвтсрчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

 
МИРГ

 
МИГ

  #   Статии
04.09.2020
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе среща с туристическия бранш в Бяла.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе среща с туристическия бранш в Бяла.
В дискусията участваха кметът на общината инж. Пеньо Ненов, заместник-областният управител на Варна Илиян Карагьозов и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

В рамките на работната среща бяха обсъдени актуални проблеми в туризма и мерки за преодоляване на последствията от пандемията и спадът на туристи.

Важна тема в дискусията бе рекламната на България като туристическа дестинация в чужбина и възможностите за популяризиране на Община Бяла през каналите на Министерство на туризма. Видео материали, чийто авторски права са собственост на Община Бяла ще бъдат предоставени на министерството и ще бъдат популяризирани в социалните мрежи.

По време на разговорите бе поставен въпросът за стопанисването и управлението на апартаментните комплекси и възможностите за въвеждане на повече конкретика в ангажиментите на собственици на апартаменти част от тях. Дискутирана беше темата за категоризацията на къщите и стаите за гости и възможностите за облекчаване на процедурата.

Представителите на бизнеса коментираха, че би имало положителен ефект повишаването на възможностите за участие на общините в международните туристически борси, като част от националните щандове, които Министерството на туризма организира.
След срещата вицепремиерът разгледа експозицията на Общинския културен институт /музей/ и сподели, че е силно впечатлена от видяното.


Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2021
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация