#   Статии
13.10.2020
Община Бяла стартира благотворителна дарителска кампания с цел набиране на средства за построяване на траурна зала в град Бяла

Община Бяла стартира благотворителна дарителска кампания с цел набиране на средства за построяване на траурна зала в град Бяла.
Идеята на кмета на Община Бяла – инж. Ненов е кампанията да обедини усилията на Общината, бизнеса и гражданите, да бъдат събрани средства за изграждането на траурен дом в близост до гробищния парк.

„ Построяването на траурна зала е важно за всички в град Бяла. От много време жителите на града говорят за тази необходимост. Иска ми се сградата да бъде изградена с общи усилия от всички нас, както в миналото са изградени училищата, читалищата и други важни сгради в нашата община. На заседание на общинския съвет през месец август бе взето решение за започване на процедура по изработване и одобряване на комплексен проект за построяване на траурна зала. Проектът също ще бъде безвъзмездно дарен на Общината.“ споделя кметът на общината.

Общата стойност на проекта е малко над 153 хиляди лева. Срокът на кампанията е до 1 юни 2021 година. Средствата, които не достигат след нейното приключване, ще бъдат допълнени от бюджета на Община Бяла.

Даренията могат да бъдат направени с банков превод, по сметка:

IBAN -BG89STSA93008400275700
BIC- STSABGSF
Вид плащане – 445100
При банка ДСК ЕАД – Бяла
Основание на плащането: Дарение за траурна зала –Бяла

Предстои разполагане на дарителски кутии в търговските обекти и обществени сгради в град Бяла.

Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация